Tag et certifikat så du kan sejle speedbåd

Få et certifikat, der gør sig gyldigt til dansk farvand, og ved sejlads under dansk flag i hele verden.

4.6/5

Få et lovpligtigt speedbådscertifikat hos Diveline

Du er i de bedste hænder!

Ønsker du at føre speedbåd eller motorbåd er det et lovmæssig krav at have certifikat.
Diveline Bornholm tilbyder kursus og certifikat der gør sig gyldigt til dansk farvand, samt ved sejlads under dansk flag i hele verden. Vi er fleksible, så der er mulighed for at kombinere det med ferie på øen og udbyder kursus hele året.

Kursusforløb:

 • En introaften af ca. 2,5 timers varighed i tidsrummet 18.30 – 21.00
 • En aften med teoretisk undervisning i tidsrummet kl. 17.00 – 22.00
 • Aflæggelse af praktisk sejlads og afsluttende prøve i Rønne Havn, ca. 6 timer fra kl. 16, afhængig af antal kursister fra kl. 16:00.

Kurset indeholder:

 • Grundig gennemgang af søvejsregler, lanterneføring og dagssignaler
 • Gennemgang af motor og fartøjskendskab
 • Brandbekæmpelse
 • Sikkerhedsudstyr
 • Nødsignaler
 • Manøvrering af speedbåd
 • Opsamling af person over bord
 • Knob og stik
 • Kompasafmærkninger, bøjer, båker mm.

Den praktiske undervisning og aflæggelse af prøven foregår i Divelines passagergodkendte RIB med 250 hestekræfter. Teorien finder sted i Divelines lokaler i Rønne. Kurset bliver afholdt ved minimum 6 deltagere.

Pensum

Til introaftenen får du udleveret Speedbådsbogen som pensum. Vi gennemgår den og øvrige pensum sammen så du er klar til selvstudie. Har du bopæl andet sted end Bornholm sender vi gerne Speedbådsbogen så du kan nå at læse inden teori aften.

Vi har stor fokus på at højne sikkerheden. Af hensyn til dig selv og dine medkursister forventes det derfor at du har læst bogen og medbringer eventuelle spørgsmål til instruktøren til teori aften. Øv selv knob og stik, da dette også er en del af eksamen.

Vi har udbudt speedbådskurser siden 2011 og har haft mere end 400 kursister igennem. Vi lægger stor vægt på sikkerheden og vores undervisning foregår derfor som klasseundervisning i vores teorilokale i Rønne.

Hvem kan tage et speedbådscertifikat?

Du skal være fyldt 16 år og være ved almindeligt godt helbred. Er du i tvivl om din båd kræver et speedbådscertifikat, så kan du kontrollere det på Søfartsstyrelsens hjemmeside: Speedbådsbevis | sfs.dk (soefartsstyrelsen.dk)

Pris og booking

Vi afholder løbende speedbådskurser. Prisen for kurset, inklusiv alle materialer er 1.999,- kr. pr. person. Dertil kommer et prøvegebyr på 480,- betales online til DFU: https://www.dfukc.dk/elev-tilmelding/

Du kan finde kommende kurser i kalenderen på vores hjemmeside. Hvis du har særlige ønsker eller spørgsmål, er du mere end velkommen til at kontakte os for at få en pris og yderligere information. Tilmelding kan ske via e-mail på info@diveline.dk eller ved at ringe til os på telefonnummer +45 3056 8651

Alt det praktiske

Hvor afholdes kurset?

Kurset afholdes i Divelines lokaler i Rønne og den praktiske sejlads i Rønne havn.

Krav

Du skal være fyldt 16 år og være ved almindeligt godt helbred.

Hvor lang tid tager det?

Der er i alt to aftener med intro og teori, en aften med praktisk sejlads og afslutningsvis prøve i Rønne havn. Dertil kommer forberedelse hjemmefra.

Betaling og refusion

Er man ikke mødt på angivne tidspunkt, ventes der ikke og Diveline forbeholder sig retten til at afvise kunden uden refundering. – Du er først tilmeldt dykket når betalingen er registreret. Kontakt Diveline pr. telefon 31568651 eller mail info@diveline.dk for tilmelding.